Hybride zwemvijvers

De ideale combinatie van een biozwembad en een natuurlijke zwemvijver.

Kiezen voor een hybride zwemvijver is kiezen voor de perfecte combinatie van een biozwembad en een natuurlijke zwemvijver.
Het beste van twee werelden samen!
Het ademt groen uit en bezorgt je het natuurlijke uitzicht waarnaar je op zoek bent.

Het biedt je de luxe van een biozwembad, maar met alle voordelen van een zwemvijver.
De keuze voor een hybride zwemvijver is ecologisch verantwoord.
Hybride zwemvijvers bestaan steeds uit twee delen: het zuiveringsgedeelte met planten en het zwemgedeelte.

De filterplanten in het zuiveringsgedeelte zorgen voor een natuurlijke reiniging van het water tijdens de winterperiode. Het grote voordeel hiervan is, dat u als het ware elke lente met natuurlijk gezuiverd water start aan het zwemseizoen.

Alles is mogelijk


Tijdens de zomer ga je filteren via een mechanische filterinstallatie net zoals bij een biozwembad.
We gaan alle levende organismen in het water afdoden door 100 % ontsmetting via hydrolyse.
Vervolgens worden al onze biologisch afbreekbare producten automatisch gedoseerd, geheel volgens de noden van jouw biozwembad. Het water van de plantenzone zal tijdens de zwemmaanden niet meer overvloeien in het zwemgedeelte waardoor u het water ook makkelijk kan bijwarmen tot de gewenste zwemtemperatuur dankzij onze full inverter warmtepomp. De beplante filterzone die tijdens deze periode op z’n mooist is, zal op haar beurt voor extra kleur en sfeer zorgen in je tuin.


Als je de look van je hybride zwemvijver gaat bepalen zijn er tal van mogelijkheden.
Je kiest zelf de vorm, kleur en eventuele betegeling van je hybride zwemvijver!
Het integreren van een ligzone en belichting zal ongetwijfeld zorgen voor sfeervolle avonden. Ook het geluid van stromend water dat je bekomt met fonteinen, kan rustgevend zijn.

Maatwerk van hoge kwaliteit.

Een hybride zwemvijver in eigen tuin zal je buitengewoon mooie momenten opleveren en eveneens een meerwaarde aan je huis geven.

Wij werken steeds met de beste kwaliteit van filters, pompen en randapparatuur en dit altijd met het oog op duurzaamheid en energieverbruik.

Wij opteren voor een glasfilter die voorzien is van geladen glasdeeltjes in verschillende formaten om de filtering te verbeteren. Glasfilters zijn veel duurzamer dan zandfilters.

Onze installaties kunnen volledig geautomatiseerd worden, wat vooral veel plezier en weinig onderhoud oplevert.

Wij bieden u een prachtige hybride zwemvijver, compleet door u samengesteld, die volledig voldoet aan al uw wensen.

Together we build your dreams !

Cockheyt Biopools

Vloeibaar rolluik

Als je het ganse jaar wil genieten van een pareltje in eigen tuin is het niet aangewezen om dit af te dekken met een rolluik.

Wij bieden je dé oplossing om optimaal te genieten van het zicht én het optimale behoud van de warmte.

Verdamping is de voornaamste bron van energieverlies en zorgt ervoor dat een zwembad langdurig verwarmd moet worden.

Het vloeibare rolluik is een 100 % biologisch afbreekbaar product dat een laagje van 1 à 2 molecule dik bovenop het wateroppervlak vormt en een hogere kooktemperatuur heeft dan het zwembad -of vijverwater zelf. Hierdoor wordt de verdamping van het zwembadwater geremd met als gevolg dat het warmteverlies sterk wordt beperkt. Door de unieke samenstelling van het product zullen er zich aan het oppervlak geen druppels vormen, maar vormt het zich om tot een uniforme monolaag die bij activiteit gebroken zal worden, maar bij gebrek daaraan zich steeds snel zal sluiten en je bad opnieuw beschermt tegen afkoeling.