Chloorarm zwemmen

Zorgeloos zwemmen Sterk in zwemwatertechniek !

Bij Cockheyt Biopools kiezen we voor hoogwaardige materialen en een volledige chloorarme waterbehandeling, wat het water glashelder en drinkbaar maakt. Met als gevolg dat je geen rekening hoeft te houden met huidgevoeligheid, oogirritatie, longproblemen, chloorgeur, enz…

Onze biozwembaden en hybride zwemvijvers zijn tevens verwarmbaar tot een aangename zwemtemperatuur. Hiervoor maken we gebruik van een inverter warmtepomp van hoge kwaliteit, die een hoog rendement levert en kostenbesparend werkt.

Chloorarm zwemmen dankzij de hydrolyse waterbehandeling.


Allergische reacties op uw huid, luchtwegen of ogen zijn voorgoed verleden tijd. Wij werken alleen met biologisch afbreekbare producten en weren het gebruik van chloor dankzij hydrolyse.

Hydrolyse betekent van oorsprong’ het splitsen van water’.
Wanneer er elektrische spanning door het water gaat, wordt de chemische verbinding verbroken.
De hydrolyse cel in de technische ruimte splitst het water op en vormt tijdelijk ontsmettende verbindingen. Water is H²O, hiervan maakt de cel: O, O², O³ en OH, dit zijn allemaal sterk oxiderende onstabiele verbindingen. Complete ontsmetting en kristalhelder drinkbaar water is het resultaat. De cel vraagt een minimum geleidbaarheid van het water om optimaal te functioneren: max 1,5 gram zout per liter is hiervoor voldoende. Deze kleine hoeveelheid is niet merkbaar in het water en wordt als enige behandeling erkent als zoetwater.

Zwemmen in glashelder drinkbaar water !


Een goede waterkwaliteit is het resultaat van een goede dimensionering van de zwembadinstallatie. Onze technische installatie is zo opgebouwd dat je met een minimale zorg maximaal kan genieten. Doordachte, functionele en betrouwbare automatisatie zorgen hier voor een positieve ervaring ten top.

Bijna alle onderhoudsfuncties kunnen vandaag de dag geautomatiseerd worden. Een automatische waterbehandeling, automatische backwash en automatische niveauregeling zijn onze hoogstandjes.


Geniet winter en zomer dankzij het vloeibaar rolluik.


Om de warmte en het uitzicht van je zwempartij optimaal te behouden, maken wij gebruik van een vloeibaar rolluik Dit houdt tot 50% van de verdamping tegen, dit geheel geurloos en onzichtbaar met behoud van het mooie zicht op uw tuin.
Uiteraard kan er ook voor een automatisch rolluik geopteerd worden.

Om nog meer gezelligheid in je tuin te creëren, kan je bij Cockheyt Biopools opteren om bedienbare led-verlichting in je biozwembad of hybride zwemvijver te plaatsen, wat gedurende alle seizoenen voor een bijzondere sfeer kan zorgen.

Ook na het bouwen van je droomproject kan je verder genieten zonder zorgen van je zwempartij door te kiezen voor een onderhoudspakket van Cockheyt Biopools.

100% Service na verkoop.


Na de oplevering van het project begeleiden we onze klanten graag bij een zorgeloze zwemervaring. Van een zwembadrobot tot het onderhoud van het bad. Dit kan op regelmatige tijdstippen of op vraag van de klant. Je kan ook kiezen voor een jaarlijks onderhoudscontract. Zo wordt de installatie en het zwembadwater op regelmatige tijdstippen nagekeken door onze firma en indien nodig bijgesteld. Ga je liever zelf aan de slag, dan staan we je graag bij met de nodige uitleg.

Onze ambitie is uw garantie op perfecte waterkwaliteit, zorgeloos zwemmen en een goede service na verkoop !

Onze troeven

  • Kwaliteitsvolle hoogwaterlijnzwembaden met oog voor detail
  • Bouwkundig skimmer biozwembad
  • Onbeperkt in mogelijkheden qua afwerking en kleur
  • Kwalitatief hoogstaande materialen
  • Vernieuwende en energiezuinige technieken
  • Zwemmen in drinkwaterkwaliteit
  • Van ontwerp tot realisatie